Grădinărit & Design

Edelweiss Gardens amenajează spații verzi, transformând spațiile anoste în adevărate opere de artă.
Pentru echipa pepene.net, proiectul Edelweiss Gardens a fost special încă de la început pentru că am avut oportunitatea de a crea design pentru o firmă care se ocupă cu același lucru, însă într-un domeniu diferit.

1. Provocarea

Pepene.net a realizat un proces complex de rebranding pentru unul dintre cei mai mari jucători din domeniul artei peisagistice din Dobrogea.
La finalul anului 2017, conducerea Edelweiss Gardens a luat decizia de a-și moderniza imaginea. Procesul de rebranding a fost unul complex, din vechea identitate a brandului, rămânând doar numele firmei și sloganul.

2. Procesul

Deși ofereau servicii de calitate și se poziționau foarte bine pe piață, Edelweiss Gardens suferea la capitolul imagine. În urma discuțiilor, s-a luat decizia că o simplă modificare a logo-ului nu este suficientă, așa că am decis împreună să creăm o identitate de brand modernă.

Inspirația

Analizând imaginea competiției, am realizat că majoritatea acestora foloseau aceeași rețetă clasică și banală. Acesta a fost momentul în care am hotărât că Edelweiss ar trebui să iasă din tipare și să îndrăznească să fie diferiți.

O grădină frumoasă este o grădină vie, colorată și plină de viață. Atunci de ce să folosim doar culorile clasice, verde și maro?

Principala sursă de inspirație a fost reprezentată de operele de artă ale marelui pictor peisagist Claude Monet.